MALE TAJNE U KUHINJI

Klajo

Hrvatske kuhinja ima poseban miris i okus, a sve je “podebljano” začinima koji su posebna priča. Kada gosti dođu i probaju naše specijalitete ostaju zatečeni. Još uvijek možemo reći da nudimo “prirodu” na tanjuru.

Hrvatska je prelijepa u svoj svojoj širini i dužini, zemlja koja svojim gostima nudi mnoštvo kulturnih i prirodnih ljepota, ljude širokog srca. Pored svih tih bogom danih ljepota posjeduje i bogatu gastronomsku ponudu. Geografska raznolikost, počevši od ravne Slavonije pa sve do Dubrovnika, ujedno nudi i raznoliku ponudu specijaliteta tako da ne možemo sa sigurnošću tvrdit koja je kuhinja bolja. Hrvatske kuhinja ima poseban miris i okus, a sve je “podebljano” začinima koji su posebna priča. Kada gosti dođu i probaju naše specijalitete ostaju zatečeni. Još uvijek možemo reći da nudimo “prirodu” na tanjuru. Ako imate želju prezentirati svoje kulinarske vještine i podijeliti poneki autohtoni recept svog kraja kontaktirajte nas putem KONTAKT domene pa ćemo Vam doći u posjetu i zapisati, video i fotografski, Vaše kulinarske viještine, te pobliže upoznati Vas i Vaše mjesto, prelijepi dio mozaika koji se zove Hrvatska.  Za Vas će pisati i dijeliti svoje  “tajne” Kruna i Marija i Duda.

 

Krunoslava Nenadić – Kruna

 

Naša Krunoslava ili nama draže Kruna, gospođa u poznijim godinama, respektabilnog znanja i bogatog životnog iskustva odlučila je pridružiti se našem malom timu i sva svoja umijeća i tajne podijeliti s nama. Sva njena jela i kolači su posebni. Ona sama za sebe kaže da se strogo ne drži tradicije i recepata. Uvijek doda ili promijeni nešto po svom guštu,a i sama osmišljava recepte za slatka i slana jela. Unatoč zdravstvenim tegobama puna je životne energije. I da ne zaboravimo reći njena najvjernija i najoštrija kritika su njen suprug i kćerka.
 
 
 

—————————————————————————————-

 

 

Marija Pešo

 

Žena u 40-ima, supruga i majka troje djece živi, radi i djeluje u Splitu. U mlađim danima uživala je u modi. Obožavala je garderobu, cipele, naočale i šminku. S vremenom njena ljubav prema modi prelazila je u ljubav prema kuhanju, pripremi kolača, ukrašavanju i serviranju istih. Vrlo spretno spaja obitelj i sve svoje ljubavi i hobije, ljubav prema prirodi, interijerima, cvijeću i lijepom posuđu. S lakoćom izražava svoju kreativnost i rado je dijeli s ljudima oko sebe. Sve što radi radi za vlastiti gušt. No, nije odustala ni od mode. Vjeruje da će se jednog dana okušati i u modnim kreacijama. Ipak se prva ljubav ne zaboravlja. Aktivna je i na društvenim mrežama. Svoj Čarobni kutak našla je i na ovom blogu želeći s vama podijeliti svu svoju kreativnost. Kreativnost je njen stil života.       

Mail: marijapeso@gmail.com 

 

 

—————————————————————————————–

 

 

Dubravka Bojić  – Duda

 

                                                                                 

Duda je prije 30 godina stigla u Zagreb, iz malog sela Prnjavor pokraj Bjelovara, u njemu živi s mužem i troje djece. Svakodnevnim pripremanjem i serviranjem hrane za obitelj razvija se i ljubav  prema fotografiranju iste. Počinje s jednostavnim fotografiranjem jutarnjih i popodnevnih kava, hrane i trenutaka iz svakodnevnog života, pri čemu joj urođena maštovitost  i kreativnost uvelike pomažu. Omiljeni obiteljski trenutci su joj oni za stolom , sa svojom obitelji gdje obično donose planove , razgovaraju o tome kako su proveli dan , rješavaju probleme , smiju se, a i plaču ako treba! “Najviše me motiviraju moja djeca i  radi  njih sam počela kuhati što raznovrsnije i zdravije!”- kaže nam Duda. I naravno sve to zabilježi fotoaparatom, te nesebično podijeli sa svima ne bi li koga motivirala.

 

Mail: dubravka.boji@gmail.com

Next Post

ZIMSKI DAN U ZAGREBU

 Zima je kalendarski u zadnoj fazi no veljača ipak iskazuje svoje pravo lice i donosi prvi pravi snijeg i hladnoću u naše krajeve.

You May Like

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: