BLJAK, STID TE I SRAM BILO0

MISLI

„Dan po dan, živilo se tako, od čuke do čuke, a kada bi se vratili obiteljima brojilo se sat po sat, koliko ćemo kući ostat. „Danas je stih malo ažuriran, pa ide malo izmijenjeno.
„Iz dana u dan sve nas manje ima tu na državnom proračunu. „

U cijeloj priči nije bitan podatak, jeli u pitanju srce, vrst tumora ili je bojovnik odlučio ubrzati rješavanje, po kratkom postupku, gorućeg problema u državi, manjak u blagajni, zbog tamo neke šačice umišljenih faca, koji su kak ti ga, narodu utrpali slobodu.
U prilog toj truleži koja je zavladala u većem djelu “dobitnika” cijenjene slobode, zorno svjedoči komentar pojedinca koji je samo refleksija vojske nezadovoljnika. To je mišljenje mnogih koji sa sigurnošću barataju statističkim floskulama koje glase i počinju kod svih isto:
– A znaš ti koliko samo ima lažni…
– Znaš li ti koliko su to visoke mirovine….
– Pa sad nam uvaljuju nekoliko tisuća novi „problema „ ….
Mogla bi se ta pitanja jednostavno ubaciti u kviz za milijunsko pitanje.
Odjednom bi ova država postala još nesretnija, jer nitko ne bi znao točno odgovoriti na pitanje.
Bljak i takav kviz i takva država.

 

Čitajući komentar dalo bi se mnogo tog izvući iz (kon)teksta, ali bi sa sigurnošću mogao biti ugrađen kao tekst, na spomen za sve one koji se zaigraše i mnogima osmijeh s lica odniješe.

SJEĆANJE NA BRANITELJA!

Ujedno bi to bio jasan presjek problematike koja se događala, budućim naraštajima za nauk i znanje, da nebi ponovno dopustili pojedincima uzeti pušku i zaigraju se rata.
Žalosno je što još na kraju ti isti zaigrani omladinci usput traže sve i svašta, pa čak i mirovine.

BLJAK ,  stidimse što sam vas iznevjerio i unesrećio, što sam obolio i tako još više operetio 2% prorčun koji nam tko velikodušno udjelište. 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.