BOŽIĆ DOLAZI

MALE I VELIKE PRIČE

Svitu moj Božić je prid vratima. Nekako se čovik u to vrime godišta bolje osjeća, živne, iščekuje dobre vijesti. Svako rođenje donosi poseban osjećaj radosti koji u ti trenutcima ovlada svakom porom ljudskog bića i svi slavimo dan svog rođenja kao poseban dan. Božić je dan kada slavimo dolazak malog Isusa. To je osjećaj koji slavimo i osjećamo svi na isti način, svi mu se zajednički radujemo i prepuštamo emociji koja je velika i posebna ali nas sve poveže i ujedini u jednu veliku obitelj. U to vrime godišta čovik je nekako mekšeg srca, više razmišlja o drugim ljudima i njihovim potrebama. Pomažući drugima daruje im i svoju toplinu koja je bitna, ona grije i krijepi ljudski duh.

Ove godine sam u nekom ritmu poteškoća i problema “zaboravija” na Božić, već je skoro i pred vratima. “Ne ćutim ga, nema mirisa ni okusa”.

Ne ćutim ga, al zato je Božić meni i mojoj obitelji pokuca na vrata malo prije da nas pripremi, probudi i upali sviću. Dobri ljudi uvik ima ali kad tu dobrotu i toplinu osjetiš na sebi, ugrije te i da ti snagu. Tada osjetiš snagu i veličinu Božića, ne čari šopinga, trgovina, ne pun blagdanski stol već puna duša i veliko srce.

Obitelj Delić i tiha gospođa Ines iz Mikleuša su se pobrinuli da Božić svrati i kod nas, da se vatra ne ugasi da nam zagrije dušu i okrijepi duh.

Pišući zaboravih ono bitno.

Veliko hvala Delići od Klarića.