Dosta je bilo

Gospodo, Vi koji mislite da ste bogom dani, Vama se obraćam. Ovih dana intenzivno pratim situaciju koja se događa i nije mi ni najmanje drago ni ugodno čuti priču koju vi pišete. Građani ove napaćene zemlje, a i moja malenkost,  su frustrirani svim što se može čuti i vidjeti.  Najprije da kažem i onu, čast iznimkama. Toliko sebičnosti i samoljublja na jednom malom prostoru je strava. Vi lijevi i vi desni i vi ostali koji izigravate bajpas  da bi svi skupa mogli funkcionirati (imati koristi), svi ste toliko ste zauzeti samim sobom  da to boli, vrijeđa ovaj ponosni narod. Tolike računice, toliko računanja samo zato da Vama bude dobro, postaje mučno i frustrirajuće. Narod će se već nekako snaći. Pa valjda ste zato i spori kada je u pitanju razvrstavanje otpada, jer ste vjerojatno obuzeti mišlju da tim  pomažete narodu da opstane živ. Mnogim kopanje po smeću nažalost postaje glavni izvor financiranja  i preživljavanja. Dosta je obračuna i preslagivanja prošlosti. Probudite se iz tmina i pogledajte se u ogledalo, zapitajte se koliko ste  ogrezli u samoljublje i sebičnost. Dosta je laganja naroda, jer Vam narod više ne vjeruje, ali zašto uporno lažete sebe. Čast i ljubav prema ovoj grudi,  su vrline koje mali čovjek posjeduje, za koje se držimo. Na žalost to su vrline koje ste Vi negdje zagubili.

Dosta nam je puta u nepoznato kojim nas vodite. Zamislite se i zapitajte kako se osjeća ovaj narod. Pokušajte promisliti u što se kunete u predizbornim kampanjama. Sjetite se svih onih koji su položili svoj život za ovaj narod, za svoj dom i svoju obitelj. Toliko se zaklinjete u domovinu, obitelj, a radite naopako i toga ste svjesni. Radite kompromis s crnim vragom.

Gospodo može Vas biti sramota, jer ste ovaj narod doveli do ponora.Sjetite se onih koji su digli ruku na sebe. Vi ste krivi za njihov kraj. Oduzeli ste im čast i ponos, slamku za koju su se držali.
Gospodo, nemojte biti  licemjeri, sagnite glavu i pomolite se Bogu za svoje grijehe, molite da Vas vrati na pravi put.

 Put kojim
nas sada vodite je put u ponor.

%d blogeri kao ovaj: