E MOJ NARODE

Klajo

Jeli Domovinski rat stvar prošlosti, jesmo li to samo sanjali?

Po onom što vidimo, može biti da je tko.  Kad u današnjem društvu krenete s temom ratnih  90-tih, jednostavno ispadaš debil, zaosta, naporan i licemjeran, jer si tamo nešto kao trčkara, a sad si dio povlaštenih koji gode Boga svoga.

Iskreno sve mi je jasno, a opet mi ništa nije jasno. Svak iz svoga kuta prezentira istinu  na svoj način i po tom imamo sto i jednu istinu. Može biti da i ima u glavama, ali  istina je samo jedna i jedna i očito za mnoge bolna pa je vjerojatno žele  što prije zaboraviti.

Nakon povratka doma, iz Pakraca s obilježavanja početka rata,pogledam izvještaje  iz Pakraca. Nakon premotavanja izvješća svih tv kuća, ispada da postadosmo vijest za krpanje dnevnika. Pregledom po portalima , jedva nađoh tekst o Pakracu jer je udarna vijest pitanje predsjednici o slučaju tragičnih događanja oko obiteljske tragedije na Pagu. Tek usputno  u sklopu tog, bilješka o obilježavanju Pakračkog ratnog svitanja koje je bilo krvavo, prepuno tragedija i samo početak jedne brutalne agresije na cijeli teritorij RH. Prepuno tragedija i žrtava koje je potrebno obilježavati i sjećati ih se s posebnim pijetetom i na prvom mjestu. U prilogu  RTL-a je to prije svega predjednička kampanja, dok  druge strane bez problema naš djecu zaobilaznim putem sapunaju i sapunicama privikava  na dvojezičnost, bogatstvo i tekovinu demokracije. Nažalost danas je borba oko bijelog i crvenog polja bitnija  od tog da nam baciše cijeli domovinski rat na marginu, a sutra će vjerojatno i u kontejner. 

Nitko baš nema petlju od onih s “karizmom” dignut glavu i lupit šakom o stol i kazati jednom za svagda:

“Mi smo garda hrvatska, srca su nam junačka, nikog se ne bojimo, zemlju svoju volimo” ,  a voljele su je sve postrojbe i one s bijelim poljima i crvenim, pripadnici  Hos-a i gardijski postrojbi i „kućebrana“ kako nas  obične smrtnike  tretiraju kada je u pitanju doprinos u stvaranju temelja državnosti.

Ne znam vjerojatno je to opet u pitanju krivica onih “smradova” dok smo mi još uvijek u svom domu samo mali obični kmetovi.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Next Post

JAHAČI, RATNICI ILI PATNICI?

  Ko je jamija, ko stavija, ko uzeja, ko zasija u fotelju. Kuda ide ovi narod? Koliko je čisti Hrvata (čista obraza)? Zapališe Vaska i […]

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: