Hrvatska – Argentina

GLAVA U BALUNU Objave

Prije velikih utakmica velika je doza nestrpljenja i pozitivne sportske nervoze. Navijači su skloni pretjerivanju u prognoziranju ishoda, pobjeda je sigurna samo je pitane kako ćemo do ne doći. Trener i igrači spremaju taktiku i recept za pobjedu dok su novinari tu da sve skupa povežu u jednu lijepu priču s happy end-om.
Tijekom trodnevnog natjecanja psihofizička pražnjenja su enormna no kada se priča odvija po planu onda to nije problem. Spremajući se za zadnji dan kada nam je za pobjedu potrebno još samo malo strpljenja i jedna pobjeda onda je uzbuđenje još veće, adrenalin buja u nama ne da nam mira. Pripremio sam video tehniku da uhvatim trenutak povijesti za nas, no uhvatio sam trenutak povijesti za Argentince
Poslije svega ostaje žal i pitanje zašto smo izgubili. To je normalna reakcija jer se natječu dvije ekipe i svaka želi pobjedu. U ovoj priči ekipa Argentine je vjerojatno više željela pobjedu mada je neupitno raspravljati o tome dali su naši momci željeli pobjedu. Ipak čovjek više pojede kada je gladniji, a kad je u pitanju sportska glad onda su Argentinci dobrano pregladnjeli. Bili im je potrebno pet pokušaja da bi bili pobjednici, četiri puta su gubili finala Davis cupa, dok smo mi jednom nastupili prije ovog finala i bili pobjednici Davis cupa. Činjenica da smo u polufinalu nastupili protiv Amerikanaca na njihovu terenu, izgubili također prva dva meča i napravili preokret za pobjedu protiv teniske super velesile je veličanstven trenutak koji je zapisan u povijesti našeg sporta. 
Ostaje žal za pobjedom, za koju nam je nedostajalo samo malo koncentracije i odvažnosti pošto je protivnik tako rekuć bio na konopcima. No nemojmo biti neskromni i finale je ogroman uspjeh. Samo se sjetimo naših košarkaša kada su harali svjetskom košarkom. Koliko bi sada dali da igramo finale, kada već dugo ne znamo ni za kakav uspjeh i kada nas samo sitnice dijele od uspjeha i pobjedničkih staza.
Mislim da smo poraz doživjeli na drugom polju, polju marketinga i promocije naših ljepota. Ne znam dali je slika koju smo mi gledali išla u svijet, ali ako je, onda možemo biti tužni. Možemo samo zamišljati kolika je gledanost u svijetu bila. Da smo tijekom svakog trenutka, kada su igrači bili na odmarali između gemova, predstavili našu kulturnu i prirodnu baštinu putem fotografija. U tim trenutcima bi fotografije naših bisera bile u mnogim domovima u svijetu. Promidžba nemjerljiva u bilo kakvoj valuti.