HRVATSKA – ENGLESKA

GLAVA U BALUNU

Sutra je još jedan rekli bi povijesni dan, sraz dvije velesile kada gledamo povijest. Sutra će se odlučiti gdje je kolijevka nogometa. Dali se prva lopta zakotrljala u Engleskoj ili pak na prostoru taboru rimske legije na Gardunu kod Trilja.

Ne pratim previše prvenstvo ali pratim našu Vatru koja nam podgijava vjeru da smo svoji na svom i kao takvi nastupamio, u glavi nam se mijenja kompletna percepcija.   Prije utakmice će stručnjaci reći svoje, izdiktirati optimalni sastav i optimalnu taktiku koja je bitna za pokoriti protivnike i napravit korak dalje.     Biti će tu razni sistema i kombinacija. Samo jedana kombinacija dobija utakmicu, vjera u svoje mogućnosti i igračka drskost koja će prevagnuti i pobjediti. Danas imamo trenera koji drsko prkosi od samog početka svog mandata i to je ugradio u ovu momčad. To je jedina kockica mozaika koja je nedostajala našim igračima za pohod na vrh.

Jedina taktika je čista glava i ništa više. Sve taktike padaju u vodu ako krenemo grlom u jagode ili pokušamo razmišljati koje su prednosti i mane Engleske. Sigurno je da možemo igrat i pobjediti. Maš glavni forte je čovjek koji ima gard i ne boji se bit velik. To je naš forte. Imamo Dalića koji širi vibracije pobjednika i mirno slaže kockice.

To je naš glavni igrač i  njegova vizija je bitna. Dalić je taj koji će slomiti Englesku davši vjeru, spoznaju i veličinu svojoj momčadi.