JOZO KLJAKOVIĆ – UMJETNIČKI OPUS

PRIČE IZ DAVNINE

 

 

Povijest Joze Kljakovića je zapravo povijest hrvatskog naroda, kaže don Josip Dukić koji se već 17 godina bavi Kljakovićevom rukopisnom ostavštinom.U centar za likovni odgoj grada Zagreba, u kući akademskog slikara Joze Kljakovića, na Rokovom perivoju broj 4. predstavljen je gotovo nepoznat književni opus hrvatskog slikara Joze Kljakovića. Veći dio života proveo u emigraciji u Italiji i Argentini te umro u Zagrebu 1969. godine. Odlaskom iz Rima u Argentinu 1947. godine počeo je pisati.
Povijest Joze Kljakovića je zapravo povijest hrvatskog naroda, kaže don Josip Dukić koji se već 17 godina bavi Kljakovićevom rukopisnom ostavštinom.
Sakupljeni tekstovi objedinjeni u nekoliko tematskih cjelina predstavljaju vrijednost koja je izašla na svjetlo dana i tako dodatno obogatilo kulturnu baštinu Hrvatske.
Kustosica gospođa Vugrinec je naglasila da su djela koje je iza sebe umjetnik ostavio iznimno vrijedna. Freske koje krase crkvu svetog Marka na Gornjem gradu su samo mali dio vrijednosti koju nam je Kljaković darovao.

 

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.