JOZO RIBIČIĆ – ZATO ŠTO SVOJE VOLIM

Klajo

Imao  sam čast da kroz priču dobijem iz prve ruke razmišljanja Joze Ribičića brigadira u miru, dragovoljca Domovinskog rata, o tom kako vidi danas Hrvatsku i mnoge probleme koji sve nas pritišću. 

Još jednom je spreman u boj za narod svoj, ovog puta s olovkomu ruci umjesto puške . Iz razgovora se vrlo jasno da naslutiti kako još uvijek gori onaj isti plamen ljubavi prema domovini i svom narodu, kao i  na početku agresije na Hrvatsku.

Svoja stečena znanja koja je kontinuirano prikupljao cijeli život su bogatstvo koje je sutra spreman utkati kroz rad  i pomoći svom narodu kako bi krenuli u sretniju budućnost.

Posebno je svjestan velikih problema koje danas pritišću Hrvatske branitelje a koji će sutra biti i teži.

 

 

Završio je Visoku pomorska škola – brodsku elektroniku i energetiku.

Veteran je 4. gardijske brigade, gdje je prvo bio zapovjednik satnije veze, a potom načelnik veze Zbornog područja Split.

Završio je Zapovjednu stožernu školu, tečajeve za visoke časnike u Njemačkoj i SAD-u (nadzor naoružanja, civilno vojni odnosi, napredno upravljanje obukom…), program Partnerstvo za mir (tranzicija oružanih snaga iz ratnih u mirnodopske uvjete).

Govori i piše engleski jezik. Invalid je Domovinskog rata, ranjen u glavu u akciji ‘Zimi 94’ na livanjskoj bojišnici. Zbog bolesti – karcinoma, umirovljen je 2003. godine.
Suborac je generala Ante Gotovine, s kojim ga veže dosta toga.

 

 

 

 

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Next Post

TRILJSKI AKAVCI I BITKA ZA ŽIVOT

Ovih dana je sve nekako drugačije, vrijeme  se mješa i sukobljava s virusima i političkim izborima. Dečiji osmjeh i iskren pogled mališana je još uvijek onaj isti kao i prije četrdesetak godina.     Pogled koji polagano iz dana u dan kroz školske klupe zaviruje u svjet odraslih.   Knjižnici osnovne […]

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: