JUČER, DANAS, SUTRA…

Klajo

Čitati ili živjeti riječ Božju, shvatiti ili prihvatiti temelje vjere.
Od davnina je čovjek povezan s Krist preko učenika, koje je ispunio duhom svetim da bi nam mogli prenijeti pismom riječ Kristovu. Da bi nam kroz riječi svetog pisma svjedočili temeljno poslanje kojim na ovaj svijet Krist dođe i kojim nas oslobodi grijeha. Svojim životom nam je ukazivao koliko je važno opraštati a ne suditi grijeh, ljudsku slabost od iskona.
Krist nam je podario sebe kao štit za borbu protiv grijeha, svetu hostiju koju primamo da bi ojačali tijelo i duh. Mnogi se ipak ne mogu oduprijeti i padaju u iskušenje suditi i osuđivati druge.
Mnogi se nađu u ulozi Poncije Pilata, sude bez imalo grižnje savjesti perući ruke i pritom ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke.
Osuđujući druge preuzimamo ulogu onog koji upita Krista:
-Ti li si kralj židovski?
Još i danas mnogi napadaju Kristovo kraljevstvo tražeći ga u materiji, tijelu i zemlji. Pokušavaju ga pronaći i zatrti, ne shvaćajući Kristove riječi:
-Moje kraljevstvo nije od ovog svijeta!
Osuđujući ovozemaljsko i prolazno, pokušavaju vjeru prikazati kao licemjerje, ističući pojedince kao mjerilo, u blato bacaju oprost, taj kamen temeljac koji nas veže s Kristom. Ljudsku slabost iz koje se rađa grijeh nazivaju licemjerjem, uporno negirajući svim drugima mogućnost pogreške i kajanja za grijeh.
I danas čujemo isti upit:
-Ti li si kralj …
Kada ćemo odbaciti kamen, živjeti vjeru i prihvatiti oprost, temeljnu vrijednost kraljevstva nebeskog, koju nam Krist prikaza u zadnjim trenutcima na križu.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Next Post

KAMEN SIVI

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: