KRK I MALINSKA

Klajo

Krenuvši u susret otoku Krku, za mene nepoznanici o kojoj mnogi pričaju u superlativima, očekivanja su visoko podignuta. Ponekad doživljaj “uništimo” sami, ne primjećujući sve oko nas kada se nađemo u vremenskom škripcu, još k tom kada imaš feler da si prije nekoliko dana posjetio jadranske dragulj Hvar.

 

 

 

 

 

No, ipak i kratak pogled na jednu malu oazu u Malinskoj odaju dojam da se radi o prirodi i baštini na koju se budno pazi i brine o najsitnijim detaljima.

 

 

 

 


Nakon prvog dana i posjeta gradu Krku, odlazim na otvaranje izložba fotografija »Fotografski CV: Baština mora i gora« u sklopu koje će biti izloženi radovi sedam odabranih autora koji prikazuju prirodnu i kulturnu b
aštinu Primorsko-goranske županije u staroj gradskoj jezgri, gdje su u izboru našle mjesto i četiri moje fotografije. Ostajem pomalo iznenađen izložbenim prostorom koji nakon prvotnog iznenađenja ipak sjeda na svoje.

 

 
 

 
 

 

 

 


Sve se uklapa u prostor gradskog trga i trodnevne manifestacije nazvane »Curicum Vitae: Povijest grada Krka«. Tim događanjem, iniciranim, osmišljenim i realiziranim od triju udruga – Centra za znanstveno-istraživački rad i popularizaciju arheologije ZipArh, Eko udruge Vilino Polje iz Mostara te krčkog udruženja Kreativni Krk – započet je program koji ima nakanu postati redovitim ljetnim događanjem.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cilj manifestacije je posjetitelje “provesti povijesnim stazama” grada Krka tijekom 2,5 tisućljeća njegova postojanja i približiti povijest tog otočnog grada njegovim stanovnicima, ali i stranim gostima.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon kratkog boravka slijedi povratak u Malinsku večernju idlu.

 

 

 

 

 

 

Nakon malog odmaka od otoka sa sobom nosim dosta dobri fotografija ali i jedan drugačiji pogled na Jadran. Još uvijek “nosim” mirise koji se isprepliću i stapaju u jedno veliko zeleno bogatstvo. Vrtovi i okućnice su očaravajućim melem za oči i dušu, njegovani vrijednim rukama morskih vukova i vila.

 

 

 

 

 

 

 

Samo još jedna potvrda o bogatstvu i raznolikosti naših prirodnih bogatstva koje smo dobili na dar da ih čuvajmo i s ljubavlju njegujemo.

 

 

 

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Next Post

CROATIO ZEMLJO LIJEPA LI SI

Nisan čovik koji se voli dičit cvićen, nego zemljon. Volija bi vidit u tim  tenutcima meni drage ljude i ljude koje cijenim, s njima podilit trenutak kada ću napraviti  još jedan korak,  tako kratak, a opet sladak, koji nestaje ka rosa s prvim zrakama sunca. Podilit taj mali koračić koji je za mene korak od sedan milja.

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: