KRK I MALINSKA

CROATIA POSTCARD MALO MISTO

Krenuvši u susret otoku Krku, za mene nepoznanici o kojoj mnogi pričaju u superlativima, očekivanja su visoko podignuta. Ponekad doživljaj “uništimo” sami, ne primjećujući sve oko nas kada se nađemo u vremenskom škripcu, još k tom kada imaš feler da si prije nekoliko dana posjetio jadranske dragulj Hvar.

 

 

 

 

 

No, ipak i kratak pogled na jednu malu oazu u Malinskoj odaju dojam da se radi o prirodi i baštini na koju se budno pazi i brine o najsitnijim detaljima.

 

 

 

 


Nakon prvog dana i posjeta gradu Krku, odlazim na otvaranje izložba fotografija »Fotografski CV: Baština mora i gora« u sklopu koje će biti izloženi radovi sedam odabranih autora koji prikazuju prirodnu i kulturnu b
aštinu Primorsko-goranske županije u staroj gradskoj jezgri, gdje su u izboru našle mjesto i četiri moje fotografije. Ostajem pomalo iznenađen izložbenim prostorom koji nakon prvotnog iznenađenja ipak sjeda na svoje.

 

 
 

 
 

 

 

 


Sve se uklapa u prostor gradskog trga i trodnevne manifestacije nazvane »Curicum Vitae: Povijest grada Krka«. Tim događanjem, iniciranim, osmišljenim i realiziranim od triju udruga – Centra za znanstveno-istraživački rad i popularizaciju arheologije ZipArh, Eko udruge Vilino Polje iz Mostara te krčkog udruženja Kreativni Krk – započet je program koji ima nakanu postati redovitim ljetnim događanjem.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cilj manifestacije je posjetitelje “provesti povijesnim stazama” grada Krka tijekom 2,5 tisućljeća njegova postojanja i približiti povijest tog otočnog grada njegovim stanovnicima, ali i stranim gostima.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon kratkog boravka slijedi povratak u Malinsku večernju idlu.

 

 

 

 

 

 

Nakon malog odmaka od otoka sa sobom nosim dosta dobri fotografija ali i jedan drugačiji pogled na Jadran. Još uvijek “nosim” mirise koji se isprepliću i stapaju u jedno veliko zeleno bogatstvo. Vrtovi i okućnice su očaravajućim melem za oči i dušu, njegovani vrijednim rukama morskih vukova i vila.

 

 

 

 

 

 

 

Samo još jedna potvrda o bogatstvu i raznolikosti naših prirodnih bogatstva koje smo dobili na dar da ih čuvajmo i s ljubavlju njegujemo.

 

 

 

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.