Nasilje nije IN

Objave

Već duže vrijeme svjedoci smo nasilja među djecom, ali to sve dođe i prođe pored nas kao i svaka druga vijest u dnevniku.Iako smo svi deklarativno protiv nasilja uopće, pa tako i među djecom,sve se svodi na razna obećanja puna velikih riječi koje imaju rok trajnosti maksimalno dan dva kod nekih i manje.
Na žalost, sve više je brutalnih premlaćivanja koja završavaju tragično, ali do sada sankcije za počinitelje su simbolične u odnosu na tragediju koju prolazi obitelj žrtve.
Apsurdno je opisivati i obrazlagati gorčinu i tugu kroz koju prolazi obitelj koja je izgubila voljenu osobu. Na žalost, to se može sutra dogoditi i nama. Ali svi razmišljamo; neće se to nama dogoditi, to se događa tamo negdje dalje od nas.
To je jedan vid sebičnosti ljudskog roda i sve je dobro dok se to nama ne dogodi,ali kad se nama dogodi tada je kasno.
Nakon nemilog događaja mediji su kao po špagi ispisali stranice o tragediji i doviđenja, idemo dalje, ima još krvi, ima još ratišta i nitko da malo zagrebe ispod površine priče. Tko su počinitelji, kako su postali nasilni?! Zašto se niti jedna institucija države ne bavi s roditeljima te mlade osobe, jer i oni snose veliki dio odgovornosti.
Državne institucije i naši zakoni su takvi kao da potiču nasilje, a glas naroda i razno razne vladine i nevladine udruge vrlo se slabo čuju.Vrijeme je za uzbunu da se pokrene akcija da se pritisne državne strukture da se preprave i naprave takvi zakoni da nasilja bude što manje i nakraj-krajeva da se zakoni provode, jer život djeteta nema cijenu ni alternativu.
Pohvale radio postaji Antena Zagreb koja je pokrenula akciju “Stop maltretiranju” “Za djetinjstvo bez ožiljaka” u školama.