NESTALI U TAMI – MOLITVA KRUNICE

PRIČE S RATIŠTA

Hvaljen Isus i Marija,

puče hrvatski, ti koji voliš ovi krš, brda i ravnicu na trenutak zastani, zajedno se pomolimo našoj Nebeskoj Majci, molimo Gospinu krunicu.

Molimo Majku da usliši naše molitve, da istina razbije okove tame, da obitelji nađu svoje sinove i kćeri, da ih mognu dostojno Božjeg i ljudskog zakona sahraniti, da njihove obitelji nađu svoj mir, a duše naše braće i sestara, koji su nestali u tami, konačno pronađu mir u Gospodinu.

Obavještavam vas o svojoj nakani hodnje od Zagreba do Vukovara koja je trenutno u mirovanju zbog poradi virusa, a uz Božju pomoć za Uskrs ću krenuti hodnju s nakanom molitve za nestale u tami, kojima sam napisa i posvetija pismu.  

NESTALI U TAMI

 

Nekako kada počnu prve kiše
Srca naša kao da kucaju tiše
Dok lišće polagano pada
Tijelima našim tuga vlada
 
Studen u kosti polagano se uvlači
Dok sa sjetom razmišljamo o braći
Još uvijek iz Vukovara glas odzvanja
Bolna najava četničkog orgijanja
 
Na trenutak stanemo i utihnemo
Nastale u tišini  iščekujemo
Sad vas crna zemalja krije
Žuto lišće humke vaše krasi
 
Nestali ste s vjetrom i olujama
Godine idu, mnogi vas zaboraviše
Kao da postojali niste
Od vas tek tužne ostadoše liste
 
Vukovaru majke s krunicom kreću
Suze vam darivat, upalit za vas svijeću
Dok kiše krvave oranice zalijevaju
Nebeskom susretu majke se raduju
 

 

Posvećujem riči ove svim nestalim braniteljima

tijekom Domovinskog rata.

 

Odlučija sam da ću to vrime koje sam ima namjeru provesti u hodnji moliti Gospinu krunicu isprid kipa Gospe Lurdske u župi sv. Leopolda Mandića, Gornja Dubrava, od 2. studenog do 20. studenog, u 17 sati. Sve će ići uživo priko mog fejsa profila pa će mnogi biti u mogućnosti sudjelovati u molitvi našoj Nebeskoj Majci.

 

 

Vjerom, molitvom i ljubavi protiv, zla, zločina i mržnje

Hvaljen Isus i Marija draga braćo i sestre u Kristu.

Težak je ovaj dan za obitelji nestalih u Domovinskom ratu. Tugu i suze ne mogu kriti što djeci svojoj na grob ne mogu svijeću zapaliti.

Bože ti si početak i kraj. Sina svoga si svijetu podario, da bi ljudski grijeh otkupio. Još i danas mnogi tvoj hram ruše, ne shvaćajući da ga porušiti ne mogu. Sotona je mnoga srca mržnjom hranila, lancima zla duše zarobila.

Bože tebi je sve moguće pokidaj lance zla kojim je sotona čovjeka u zločinca pretvorila. Rastjeraj tmine i podari snagu grešniku da se pokaje, da klekne, istinu progovori. To te molimo u ime obitelji nestalih.

Marijo Majko budi zagovornica kod svog sina Isusa Krista, da tamu u svjetlo pretvori, da zločinac o zločinima progovori.

S vjerom u ljubav Majko utječemo se tebi i tvom sinu Isusu Kristu, da usliši našu molitvu, moćno oružje protiv zla i zločina, moleći za vas braćo i sestre koji ste još uvijek u tami, da vaše zemne ostatke pronađu, da ne budete sami.

 

MOLITVA  MAJCI

MAJKO MARIJO, BUDI NAM UTOČIŠTE I UTJEHA, U DOBRU I ZLU. USLIŠI NAŠE MOLITVE I VAPAJE, BUDI NAŠA ZAGOVORNICA I PUT DO RANJENG SRCA NAŠEG SPASITELJA ISUSA KRISTA.   DAROVALA SI NAM SVJETLO DA NAM OBASJAVA PUTE ŽIVOTA.

OČUVAJ NAŠE OBITELJI OD SOTONE, ZLA I TAME.      NEKA NAS DUH SVETI VODI I ČUVA NA SVAKOM KORAKU. PODARI OBITELJIMA DUHOVNO I TJELESNO ZDRAVLJE.

MAJKO MOLIM TE DA SVOJIM SVETIM SUZAMA PEREŠ I LIJEČIŠ DUHOVNE I TJELESNE RANE POTREBITIH TVOJE MILOSTI, KOJI TRPE BOLI.

POSEBNO TE MOLIM MAJKO, KAO ŠTO SI U KANI GALILEJSKOJ SVOGA SINA IZMOLILA DA VODU U VINO PRETVORI, IZMOLI GA I DANAS, DA TAMU U SVJETLO PRETVORI, DA ZLOČINAC O ZLOČINIMA ISTINU PROGOVORI, DA OBITELJI SVOJE SINOVE I KĆERI PRONAĐU I DOSTOJNO SAHRANE, DA BI DUŠE NAŠE BRAĆE I SESTARA NAŠLE SVOJ MIR  U GOSPODINU.

BUDI ZAGOVORNICA MILOSRĐA I BLAGOSLOVA KOD SVOG SINA ZA MOJU OBITELJ I SVE DOBRE LJUDE KOJI SU NAM POMAGALI I DARIVALI NAM LJUBAV. NEKA NJIHOVE OBITELJI BUDU BLAGOSLOVLJENE I ZAŠTIĆENE OD SVAKOG ZLA I NEVOLJE.

MAJKO HVALA TI ZA LJUBAV KOJU NAM NESEBIČNO DARUJEŠ, LJUBEĆI NAS GREŠNE, GRLEĆI NAS BEZ PRIJEKORA, BRIŠUĆI NAM SUZE. HVALA TI NAŠA DOBRA MAJKO, AMEN

 

 

 

 

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.