NEVIDLJIVI GOL

GLAVA U BALUNU

Svakom ditetu Zagore  bija je san otić na Poljud. To je posebn dan koji se čeka i planira. Prije same utakmice tribalo se pripremit, kako se pribacit, kad ima autobus, s kojim se autobusom vratit.

Svaka utakmica je imala svoje čari, na utakmicu se dolazilo pogledat majstorije velikoga doktura od baluna, Blaža Sliškovića, koje su se pamtile i pripričavale. To je vuklo ka magnet i to se nije moglo nikakvim novcima platit.

Ja i rođak smo odlučili krenuli na utakmicu s Osijekom, a vatra uzbuđenja je gorila već s nedjeljnim buđenjem. Čekanje se odužilo, svaka minuta je bila ka godina, da bi posin ručku krenuli autobusom. Ulaskom u autobus popustila je nervoza i već smo u mislima bili na Poljudu. Dolaskom u Split krećemo priko rive i Marmontovom ulicom do Starog placa. Temperatura se počela osjetnije dizati među navijačkim pukom koji se prikuplja i u grupama polazija na Poljud.

Uzbuđeni navijačkim šušurom noge ubrzaju, srce počinje jače tuć, nestrpljivo čekamo ulazak u grotlo Poljuda.

Ugođaj nakon ulaska na stadion je praznik za naše oči. S nestrpljenjem iščekujemo početak utakmice. Rezultat nije u pitanju, mnogi na bodove u Splitu nisu računali, ali gol triba dat. Nekako se utakmica zakotrljala, a atmosfera se uklopila u pomalo mlaku utakmicu. Gosti iz Osijeka su igrali oprezno, više su brinuli kako sačuvati svoj gol. U takvim utakmicama navijački  ambijent je zanimljiviji pa se prati i događanje na tribinama. U jednom takvom trenutku nakon završetka jedne akcije i čekanja kad će vratar Osijeka dobit balun od sakupljača iza gola, pogledi su usmjereni na sjever, na Torcidu.

Dok pogled luta tribinom odjednom navijački huk nas vraća u stvarnost. Pogled na travnjak nas pomalo ostavlja u čudu. Vidimo vratara Osijeka kako pokušava uvatit balun koji ulazi u gol. Odjednom nikom nije bilo jasno šta se desilo i kako je vratar sam sebi da gol. Utakmica se završila ali niko nije zna šta se dogodilo. Svi smo po povratku kući s nestrpljenjem iščekivani sportski pregled i rješenje zagonetke.

Edo Pezzi je radija pregled s utakmice i sam je naglasija kako je osta zakinut za gol. Ipak kamere su pratile utakmicu i rješile enigmu.

Nakon što je napad Hajduka završija neuspješno, udarcem pored gola, vratar Osijeka je iščekiva povratak baluna od skupljača iza gola.

Momčadi su zauzimale početne formacije na terenu, a samo je jedna osa neumorno zujala po terenu i uvik bila spremna za ubod, bija je to napadač Hajduka Zlatko Vujović . Nakon što je vratar Osijeka prmija balun, u naizgled ležernoj atmosferi, balun je doda do svog beka i njegov pogled je odluta na tribine.

U tom trenutku Hajdukova osa Vujović se sprintom zaletija prema beku koji bez razmišljanja balun ponovno vraća svom vrataru.

Balun prolazi vrataru kroz noge, kojem je pogled još na tribini,  kotrljajući se prema gol crti. Jedan manji dio publike koji je ipak pratija događanje na trenu, započeja je urnebesno navijat. U tim trenucima se vratar budi iz sna, osvrće se oko sebe i spazi balun, potrči da spasi gol, međutim prekasno je dobija signal sa tribina. Tako je postignut gol koji većina navijača nije uživo vidila, a Hajduk je upisa bodove u srazu s još jednom malom momčadi.

Hajdok je pobjedija Osijeka 3:0

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.