OČE LJUBIŠ LI ME

MALE I VELIKE PRIČE

Mnogi ljube i ljubuju i sve to nazivaju potrošnjom. Znamo li što je ljubav, ljubimo ili nas takva ljubav troši?
Mnogi ponosno ističu i vole kazati koliko vole, koliko je njihova ljubav snažna.
Jesmo li sigurni u to što tako gordo ističemo i čime se kitimo?
Možemo li se pogledati u ogledalo i iskreno upitati:
„Ljubim li, volim li?“
Slušajuć jednu priču kao i mnoge priča do sad o ljubavi, oca i majke. Slušam i čujem ipak nešto drugo:
Kako sam ja dobra osoba!
Koliko ja volm svoju obitelj?
Koliko sam samo učinij, koliko sam još spreman učinit i napraviti za svoje obitelj?
Slušam poznatu priču, a isprid sebe vidim nekog ko je umoran, tužan i sam i još uvik nije spreman istini pogledat u oči i priznati pogreške. Ego taj prijatelj koji ga tješi, koji mu se divi kako je velik, kako vridi, ti ego mu je srce okova, u lance stvija. U dubini je svjestan da sve što stvori više ne vridi, nema života ali tvrdoća srca neda da ljubi, da oprašta. Nema petlje ni snage bit velik i reć oprostite mi, ja vas voli, a voli ih ko i kamen i zemlju po kojoj hodi, koju čitavi život miluje i ljubi.
Koliko čoviku triba snage da razbije lance i okove oholosti, samoljublja i sebičnosti da bi ljubija, sa svojom obitelji sritan bija i iskreno se veselija? Kada će porušiti spomenik koji mu ege , taj dobri prijatelj, podiže da mu se divi, da ga ljudima ponosno prikazuje kao ljubav?
Čovječe koje je razlika između tebe i tvoje supruge?
Tvoja supruga ljubi i spremna je za ljubav umrit, nema granica, ograda ni zapreka. Ona ljubav ne prikazuje, ona ljubav daruje.
Tvoja je ljubav prepuna zidića, ograda, uputstava i smjernica. Ljubav prepuna granica i još od drugi tražiš da sve te prepreke ruše, savladaju, da bi uspili doć do tebe, da vide koliko ih ljubiš.
Čovječe jesi li kuću gradija da bi se srušila, obitelj stvara da bi nestala?
U tišini i samoći upitaj iskreno srce svoje i ono će ti pričati o ljubavi. Lanci i ograde će nestati a ljubav tvoja procvitati. Obitelji svojoj ćeš srce pokloniti i sa suzom u oku sve ih zagrliti.