ostali su mobilizirani…

Svi koji su u tijeku rata ostali u svojim domovima i spremno čekali trenutak da svoj život stave na raspolaganje i brane svoj narod zaslužuju poštovanje.
Osobno sam ponosan što sam dobio priliku i poziv da sudjelujem u obrani domovine koji je nemjerljiv u odnosu na mnoge koji su glavni teret ponijeli. Ovo pišem u ime svih koji su položili život na oltar domovine a bili su samo “mobilizirani”.

Dragi moji Hrvatski branitelji braćo i sestre po Majci i Ocu, danas bi se malo dotakao jedne teme za koju slobodno moga kazati da je još jedna od montaža scenarista koji vode ovu pomalo tužnu priču u kojoj smo MI Hrvatski branitelji konstantno na tapetu i s nama se briše blato s cipela.
Scenaristi u napisali scenarij i podijelili uloge. Naravno nisu sve uloge iste, pa ni plaća za odigrano nije ista. Tu smo debelo pali i razbijeni kao vaza s najljepšim buketom cvijeća . To cvijeće je naša domovina a vaza to smo mi Hrvatski branitelji koji smo taj buket grlili i štitili od svi nepogoda.
Razbiše nas i podijeliše, od nekih uzeše, a nekima dadoše. U pitanju je sotonska politika koja od postanka funkcionira na isti način.
Zavadi pa vladaj!
Nije lako ne prihvatiti kad je sve to upakirano i pripremljeno za tebe, jer si Ti jedan od najzaslužniji. Tako se um zamuti, a ego procvjeta ka najljepša proljetna ruža.
Možda se neće neki složiti, možda će poskočiti na “špotanje” al što je tu je. Nedavno sam pročita jednu kratku izjavu Damira Plavšića koji je napisao nešto s čim se ne mogu složiti.

 

 

Damir Plavšić je sa Damirom Plavšićem.

7. travnja u 09:18 ·

Neka se nikada ne zaboravi da je 1991 godine od milijun i pol muškaraca u Hrvatskoj, srbo – četničku agresiju na Hrvatsku, zaustavilo samo oko 35.000 Dragovoljaca koji su bili spremni poginuti za HRVATSKU.

 

Fotografija Damira Plavšića.

 

 

Nije uopće sporno da su Hrvatski sinovi koji su prvi u rovove ušli Veliki i da se kao takvima uvik triba lipom riči obratiti. Tribalo je petlje i hrabrosti pa i pozitivne ludosti stati s puškom isprid tenka.
Kad pogledamo priču Damira Plavšića i mnogih koji su u samim početcima prolazili svoje golgote i kalvarije, torture po srpskim mučilištima, možemo samo naslućivati njihove rane koje još i danas bole kada ih netko dirne.
ostali su mobilizirani..
Što reći o onima koji nisu imali petlje , koji nisu na početcima ni oružja imali jer ga je Hrvatska država prikupljala na kapaljku prikupljala.
Siguran sam da Damir Plavšić, koji ima gospodske manire i veliko srce, nikakvu zlu namjeru nije imao, međutim takva izjava u trenutku dijeli hrvatske branitelje na dva djela.
To je ono najbitnije što odgovara svim onim koji baš i ne ljube Hrvatsku ljepoticu. U čitavu priču neću uopće svoju doprinos spomenuti, samo ću kazati da svi oni koji su “mobilizirani” nisu zaslužili da budu odvojeni.
Svi koji su u tijeku rata ostali u svojim domovima i spremno čekali trenutak da svoj život stave na raspolaganje i brane svoj narod zaslužuju poštovanje.
Osobno sam ponosan što sam dobio priliku i poziv da sudjelujem u obrani domovine koji je nemjerljiv u odnosu na mnoge koji su glavni teret ponijeli. Ovo pišem u ime svih koji su položili život na oltar domovine a bili su samo “mobilizirani”.
Moj naklon svim Hrvatskim braniteljima koji su se stavili na raspolaganje svom narodu, a posebno svim poginulim Hrvatskim sokolovima.
Damiru Plavšiću i mnogim koji su krvarili dok smo mi spavali naklon do poda i VELIKO HVALA!
P.S. Ako je potrebno nekog prozvati, onda su to mnogi koji su preko granice krenuli ostavivši, svoj dom i svoj narod na vjetrometini i šolde zarađivat, dok je Hrvatska u plamenu gorila.
Mnogo puta sam dobiva packu od mojih, da mi je bilo pametnije da sam otišao u Švicarsku na samom početku, kada me cura zvala. Možda bi bija pametniji i u džepu ima podeblji konto, al u oči pogledati mnoge ne bi mogao, danas bi pognute glave koračao. Ovako ipak imam obraz čist i svojoj braći i sestrama kazati mogu svoje misli.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: