PODJELI PA VLADAJ

PRIČE S RATIŠTA

 

To je naša prošlost i sadašnjost, a vjerojatno i budućnost. Kada smo krenuli kućama bili smo ponosni i sretni, napokon, svoji na svom. Bili smo sila koja je zbrisala sve pred sobom i kao takvi smo bili kao plutajuća mina koja je za društvo u cjelini bila potencijalna opasnost. Da ne bi kvarili mir odlučno su krenuli s namjerom da i dalje plutamo ali bez upaljača.
U više navrata smo bili razvrstavati u vrste i kolone. Pa smo tako krenuli svatko u svoju kolonu čekajući da dođemo na red. Nažalost neki su došli na red neki još uvijek čekaju u redu, a jedan dio je “samoinicijativno”
izašao iz kolone i reda.
To je prije svega bilo razbijanje i uništavanje zmije ljutice kojoj izvadivši otrov postade bezopasna.
Idući krug raslojavanja je bio na postrojbe koje su ratovale i one koji su roštiljale po planinama.
Tu prestadošmo biti stvarna snaga, obolismo od kroničnog sindroma putnika broda koji tone, počinje hvatanje za slamke i balvane, snalazi se ko i kako umije i može. Definitivno nas vojno razbiše na dva djela, elita koja je ratovala i ostatak koji je bio zadužen da bude pri ruci ratnicima, kao mali od kužine.
Više stvarno nismo postojali kao kao Hrvatski branitelji.
Nažalost mnogi prihvatiš  takvu igru, a dio koji “slučajno” zaluta započe svoje poslijeratne puzanje od nemila do nedraga da bi im neki dobrotvor poklonio ono što ga pripada po zakonu. 
Tad smo doživjeli i politički krah gdje se generirano nezadovoljstvo kanaliziralo po skupinamo počevši voditi svak svoju politiku i nasta hrpa razno raznih udruga koje su dobivši potporu gubili slobodu rječi.
Kada podvučemo crtu dolazimo i do uzrečice:
“Ko ga je.. meni je dobro, kome nije neka se klanja vlasti i vladarima.”
Nakon što nas razbiše kao kantu ni to nije dosta već nas odjeliše o naroda marketinški nas prikazujući  kroz lažne naoćale tako da smo postali zasebna kasta sa svim mogućim povlasticama, od auta do proteza.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.