Poplave u Hrvatskoj

RAZNO

Vodostaj Save na Jankomiru u subotu u jutro.

Red kiše, red polave, red štete i tako svako malo  ove kišne godine.

Predsjednik, vlada i sve institucije su na izviđanjima terena i provjera dali je sve uredu, a puno toga nije uredu Naravno svi oni koji su odgovorni izričito tvrde i uvjeravaju nas da je sve učinjeno kako ne bi došlo do onog najgoreg. Može se i mora bolje i više od ovog kako se sada događa . Na jednom mistu fali pjeska i vrića, na drugom mistu fali ljudstva, na trećem  mistu nema dovoljno pumpi i mehanizacije i sad oni nas uvjeravaju da je sve učinjeno kako triba . 
Ponajviše nedostaje odgovornosti za neučinjeno i neodrađeno, ali nikom od odgovornih neće pasti ni dlaka sa glave. Saginjat će glavu i govorit da se više nije moglo, da se protiv više sile ne more.
Može se na područjima  koja su ugrožena proglasiti izvanredno stanje, uvesti radnu obavezu i dignuti ljudstvo koje je potribno da se obrani od podivljali rijeka.
Sve te ljude je potribno i platiti da ne bi ispalo da su oni budale na lopati i nasipu . Ovo nije situacija da brani svak svoju kuću, svak svoje misto, nije situacije da se oslanjamo na volonterstvo i veliko srce nego da se oslonimo na što veći broj ljudi i vrića. 
Siguran sam da bi ta investicija puno manje koštala nego saniranja poplavljeni područja i izgradnja novih naselja.
 
 
 

Vodostaj Save na Jankomiru u subotu u 14 sati.

 
Inače prostor oko jankomirskog mosta u normali izgleda sasvim drugačije.