PRIJATELJ

Klajo

Matej 

“Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite na sebe moj jaram i učite od mene jer sam krotka i ponizna srca. Tako ćete naći spokoj svojim dušama. Moj je jaram sladak, a moje breme lako.”

Na moj pisani trag je kapnula malena kapljica i pomogla da svoje pute ispišem i svjedočim u ime Isusovo, na slavu muke kojom nam je darivao najbolji antibiotik protiv sivih korona ovoga svijeta. Zanimljivo je koliko smo u vjeri laki, a opet da nam Krist ne pokaza slabost Petrovu, naši trenuci bi bili još teži jer bi se još više stidjeli i bojali pokazati svoje grijehe. Tu nam Otkupitelj grijeha poklanja sebe, kao najboljeg prijatelja, koji nas  za najveći grijeha neće osuditi, ni mrko pogledati, nego će nam se jako obradovati, silnim darovima darivati. Danas više no prije možemo sebe propitivati, o svojoj vjeri promišljati. Kada malo bolje promislimo o tome koliko smo korijenom u vjeru urasli, možda se mnogi  zapitaju gdje su im korijeni, odakle potekoše, komu se utječu. Osobno mogu svjedočiti da sam molio nakrivo i vjerovao da sam pravednik. Prva i zadnja mi je bila, Bože moj daj mi zdravlja, ne daj mi bolesti. Sad mogu sa sigurnošću kazati da mnogi Isusa u zdravlju i veselju nikada neće stvarno sresti.
Tek kada padnemo pod teretom križa i rane osjetimo tek tada nas mnogi neće razumjeti. Ostaje nam naŠ stvarni prijatelj kojem ništa nije teško za nas učiniti, mukom na križu naše grijehe otkupiti. Tek tada stvarno imamo priliku svoje boli i patnje svom prijatelju povjeriti, blagoslov i snagu s radošću od prijatelja svog moliti.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Next Post

SVJEDOČANSTVO KRIŽA

E svitu moj slušajuć čovika sitin se onog vic ili ti ga prispodobe o težini križ. Kada je čovik kuka kako mu je težak križ. […]

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: