Psihologija, psihologij……….

Klajo

Ako se netko iz psiho struke uhvati u koštac i pokuša analizirati stanje u Hajduku vjerojatno će dobiti zanimljiv uvid u stvarno stanje kluba. Dali će se pronaći rješenje to je već pod velikim upitnikom? Klub u svaku sezonu polazi s velikim optimizmom, uvjereni da su na tragu izlječenja, ali nikako da se izliječe. Do sada su skoro sve varijante za ozdravljenje kluba isprobane. Isprobavalo se trenera i trenera svih mogućih profila, od domaćeg kadrom iz Dalmacije do inozemnog kadra i nitko nije pronašao rješenje problema. Igrački kadar se tako reći svakodnevno mijenja  kao čarape pa i tu nije bilo nikakve sreće. Dali je moguće da dvadesetak trenera u zadnjih desetak godina nisu vrijedili ni za suhu šljivu? Dali je moguće da u krugu od 100-150 igrača nije bilo štofa za novog Sliškovića, Gudelja ili Bokšića? Najnoviji izlaz iz krize se vidi u promjeni vlasničke strukture kluba. Dali je to kraj bezizlaznosti ili početak jedne lijepe priče? Vjerojatno je psihološki profil kompletnog kluba napravio salto mortale . Danas se više ne priča o igri, o igračima, ne priča se o taktici već se priča o tome kakva je koreografija bila. Igrači se dive Torcidi i oduševljeni su atmosferom. Prije velikih utakmica razmišljaju o tome kako će se navijači spremiti za utakmicu. Vape za podrškom svojih navijača, Torcidu se diže na pijedestal kao najboljeg igrača utakmice, a o samoj utakmici će razmišljati trenerska ekipa.

Da ne bude zabune, trud koji Torcida ulažu u kompletnu priču je za svaku pohvalu , momci daju 110 posto. Zašto se igrači ponašaju totalno destruktivno? Izgleda da se kod igrača, trenera i izvršne strukture kluba nešto debelo pokvarilo, došlo je do promjene osobnosti. Igrači su postali navijači i navijaju za svoju Torcidu. Možda bi se trgnuli da nemaju tako dobru momčad za koju navijaju, jer je Torcida u samom svjetskom vrhu navijačkih skupina. Igrači su uljuljani u tu prelijepu navijačku priču i nažalost njihove su misli puno više usmjerene na navijačku utakmicu, a manje na utakmicu koju igraju.

Dali se u ovoj situaciji krug zatvorio, dali ima izlaza?

Next Post

Odlazak na južno ratište

Polazak satnije na dubrovačko ratište zakazan je za 22 sata s autobusnog kolodvora u Sinju. Nalazimo se po kafićima u gradu da alkoholom „ubijemo“ grč […]

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: