PUŠING ROĐO, PUŠING!

MISLI

Još je jedan ultra kratki izborni maraton pri kraju i ubrzo ćemo „slaviti“ još jednom pobjedu demokracije, koju smo čekali i sanjali za vrijeme jednomišlja, vladavine voljenog i nezamjenjivog vođe. Danas smo svi polagano izgubili onaj elan koji nas je nosio i vjeru kojom smo kročili dolinom smrti krenuvši ka slobodi i višeumlju.
Jesmo li danas na pravom ili krivom putu, što je smisao kampanje gdje je osnova isticanje pogreški protivnika, a ne osobnog programa i jasnih smjernica?
Kada pogledamo poruke onih koji nas pozivaju da im damo svoj glas možemo konstatirati činjenicu da je to sve već viđeno, da smo to već čuli.

Pitam se kao i mnogi, kako netko može cijelo vrijeme dizati kredit bez pokrića i uvjeravati nas da nam želi dobro, da samo njihova opcija nudi bolje sutra.
Slušajući predstavljanja onog što nazivaju programom podsjeća me na potpisivanje ugovora u privatnog poslodavca, na kojem je upisano šturo i na jednom listu papira sve ono što je bitno.

Kaže narodna da riba smrdi od glave, pa bi mogli zapitati mnoge (većinu u Saboru) kada će se prestati ponašati licemjerno i svoje dužnosti zastupnika časnog doma, časno i odgovorno obnašati. Kada će svoj mandat prestati smatrati prilikom za nešto više uloviti u mutnom?

Jeli danas mladost buntovna iskazujući neposluh i odlazak iz ove kaljuže gdje se ne biraju nikakva sredstva kada se treba izboriti za mekanu stolicu?

Jeli politika loša žena ili rasna ljepotica?

Pitanja je mnogo, a odgovora malo. Politički prvaci ka pravi kockari ne žele otkriti karte .

Zašto ?

Pa zato što gubitak znači ostati praznih džepova, postati siromah. Tko siromaha voli?

Nitko!

Kako netko tko nauči nekoliko kockarski trikova može zastupati mene, moj narod. Nikako nas ne može zastupati. Da bi nas zastupali moraju iskreno poštivati svoj narod, voljeti svoju zemlju. Kao takvi ne bi imali razloga kriti svoje programe. Međutim uporno skrivaju svoj čarobni napitak koji će nam ponuditi tek kada se dokopaju tople fotelje. Kada probamo napitak namrštit ćemo se, a s druge strane možemo kao u Rođina vremena čuti:

Pušing rođo, pušing!

Koliko je političara spremano za svoj narod i svoju zemlju staviti na bubanj sve svoje umne resurse, bez straha da će mu loš đak prepisati tekst i dobiti bolju ocjenu.
Onaj tko se boji svoje znanje javno licitirati, u praksi je veoma tanka znanja, a govor počinje s poznatim parolama:

Oni su…
Oni ne znaju…
Oni će vas uništiti…

To je samo jedan od mnogih koji su pohađali kumrovečke kursove.

Kako vladati masom?

Sve dok se ne pojavi netko tko će ozbiljno i slobodno izrecitira cjelokupni program bez sustezanja. Cjelokupni program odradi bez zareza i izmotavanja:
Nismo znali na što dolazimo!

Svi oni koji tako ne nastupe imaju samo jednu poruku:
Pušing Rođo, pušing!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.