S FIGOM U DŽEPU I KAMENOM U RUCI

MISLI

“Sude mi dušmani moja ljube ali ne znaju da je istina voda duboka.”

Sudi li se danas prošlosti ili budućnosti, narodu ili istini?

Istina je voda duboka, kaže pjesnik, al i mutna. Uporno vodu mute, jer je očito da se najbolje lovi u mutnoj vodi.
Kolika je odgovornost na takav način prikrivati istinu?
Jeli grijeh samo djelo ili pak misao koja na površinu izbacuje riječ?
Jeli grijeh u propustu?

Danas je IN gledati u budućnost, biti napredan, a prošlost ostaviti krojačima koji će nam skrojiti odijelo istine po naj novijim demokratskim standardima gdje zaostalima neće biti mjesta.
Istina se ne kupuje u tvornicama marketinga. Ne naručuje se u PR agencijama da bi nam podigla rejting.
Imamo priliku uvjeriti se kako predsjednik države zastupa svoj narod. Zastupa i brani ga od samog sebe, “šačice kukolja”. 
Braneći nas, spremno nam servira dijelove istine koji mu odgovaraju. Obraća nas, informira i odgaja kako bi mogli krenuti u budućnost iz crnila prošlosti.
Kako krenuti u budućnost kada je prošlost još tako živa, boli i ne daje nam mira. Prošlost, koju su zakopali i istinu nam svoju servirali. Istinu je potrebno ekshumirati. u oči joj pogledati, istini koja ima lice i naličje.
Prozivati i povezivati Domovinski rat s Drugim svjetskim ratom je zlonamjerno. “Osuditi” dio Hrvatski branitelja zbog tog što su branili svoj dom i na svojim odorama nosili oznake HOS-a i natpis ZDS je uteg kojim nas svjesno uvlače i vraćaju u prošlost, namećući nam kolektivnu krivicu.
Dosta je istine koju samo neki dobro znaju. Prestanite predstavljati Hrvatski narod držeći figu u džepu i kamen u ruci spremni suditi grešnicima.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.