SNOVI, ŽELJE I CILJEVI NASUPROT STRAHA

MISLI

Ne bojte se sanjati, imati želje, na glas ih izreći. Vjerujte u svoje snove jer snovi su ostvarivi. Kad postavljamo ciljeve letvicu podignimo visoko. Ako pak nemamo snove osuđeni smo na mrvice i stagnaciju. U nastupu je vrlo bitno kako govorimo zato govor mora biti jasan i glasan, prije svega moramo vjerovati u ono što govorimo. Istina je jača od laži i na kraju pobjeđuje. Kada govorimo istinu nema straha. Kada lažemo sami sebi tada nemamo nikakvu budućnost.

 Ako imamo snove i želje dobiti ćemo potrebnu energiju, krv u venama će poteći brže. Ne moramo se bojati što trenutno ne znamo kako doći do cilja. Zato nam je potrebno vrijeme i vjera da imamo pravo sanjati i da ćemo na kraju ostvariti snove. Takav stav drugi vide, prepoznaju i uvažavaju. Uvjereni u svoj put stječemo samopouzdanje i sigurnost vrlo bitne karakteristike potrebne na putu do pobijede. Možda nam treba više vremena za postizanje svojih ciljeva, ponekad i odlutamo stranputicom, ali želje i snovi će nas sigurno vratiti na prave staze. Ponekad su i obilazni putevi do cilja „kraći“ i bolji jer su nam potrebni da usput pokupimo i naučimo neke stvari i vještine koje nemamo, a koje su nam potrebne za ostvarivanje naših snova.

Često se znamo hvatati u koštac s tuđim nevoljama iako svoje ne znamo riješiti pa bježimo od njih i zakopamo ih duboko u sebi. Ima i onih koji nas pokušavaju navesti i podsjetiti da taj problem još uvijek postoji i da smo kao takvi problem za sebi i za svoju obitelj. Ti i takvi „drznici“ koji nas uznemiruju sa takvim „banalnostima“ su često nagrađeni prijekorima, mrkim pogledima i pozivamo ih na red da ne kopaju u tuđem dvorištu. Pa odakle nam uvjerenje da ćemo uspjeti riješiti tuđi problem koji je identičan našemu, a oko svog obilazimo kao mačak oko vruće kaše. Kod problema drugih točno znamo i vidimo kroz što prolaze i imamo veliku želju da im pomognemo, da riješimo njihov problem umjesto njih. Zapitajmo se pošteno dali smo sto posto sigurni kako taj problem riješiti kada nemamo rješenje za svoj problem.

Strah od neuspjeha je prisutan kod svih i zato nemojmo razmišljati da smo manje vrijedni, da smo kukavice, ako izgubimo jednu bitku nismo izgubiti rat. Svi ponekad padnemo, bilo da nas zgaze, da nam slome krila. Sve je to dio života gdje učimo kako se nositi s jačim od sebe, kako se nositi s nepravdom koju nam nanose.                                                            U takvim trenucima dom postaje luka spasa, mjesto gdje možemo predahnuti dok nam rane ne zacijele, da možemo krenuti dalje na put sigurni u naše snove. Samo nemojmo odustati od svojih snova. Mnogi od nas imaju problem kada padnu tražiti pomoć. Svima je lakše u životu davati nego primati. Davanje je puno bolji osjećaj, ali opcija primanja je normalnu opcija jer trenutno nismo u situaciji sami sebi pomoći. Kod primanja imamo problem osjećaja manje vrijednosti ne shvaćajući bitnu stvar da nismo sami u nevolji i da imamo još uvijek dobri ljudi koji su nam spremni i žele nam pomoći. Padao sam i dizao se, ali sam uvijek vjerovao da mogu više, da imam ono nešto, da sam jak iako padnem. Puno toga sam prošao u životu, najviše je krvi znoja i suza, puno patnje i boli i padova. Bilo osporavanja, ugnjetavanja, maltretiranja, mobinga od malih nogu ali iz svega sam izlazio jači i učio u školi života. Sama činjenica da nisam propao i da se čvrsto držim na nogama daje mi još veću snagu da krenem dalje, da sam na pravom putu. Još uvijek živim svoj san. Samopouzdanje i vjeru u Boga, u svoje sposobnosti su darovi koje mi je podarila moja majka. To su darovi koji me nose i guraju na putu ka mojim snovima.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.