SOL ŽIVOTA

Klajo

 

Zamiješa Bog prah zemaljski i čovjeka stvori. Život mu podari da zemljom gospodari.

Koliko problema ga čeka, koliko je snage potrebno da bitke dobije?

Silnu snagu i odlučnost ljudima podari, kako se zla ne bi bojali, s vjerom dolinom smrti koračali. No još nešto nedostaje, čovjeku ne da mira, dušu mu dira.

Na tom teškom putu, kada tijelo više na sluša, kada se u nutrinu uvuče duša, potrebno mu je gorivo koje će tijelo da pogura. Treba ljubav, tu sol života, koje će u najcrnjim trenucima tijelo pokrenuti, gurati ga naprijed kroz oganj i oluje .

Krenuvši stazama života, ljubav tražimo ne sluteći koliku silnu ljubav u sebi imamo, koliko je stidljivo poklanjamo, od svijeta skrivamo.

Otkrivajući je, mladenački nehajno da je rasipamo, no kako mladost prolazi, čovjek shvaća kolika je moć u ljubavi. Sve manje je rasipamo, potrebitima u stisci života darujemo.

Sol života, ta ne iscrpna Božja ljepota, koju sve više dijelimo, drugima darujemo kroz osmjeh koji rane liječi, lijepu riječ koja svako srce otvara, zagrljaj koji godi, iz tame nas povede svjetlu i slobodi.

Zato nitko od nas na osmjeh imun nije, na blagi majčinski zagrljaj, kojim nam ljubav i toplinu daruje, pogled kojim nas miluju. Djed i baka lijepu riječ za mladenačke drame uvijek imaju, rukama prepunim bora i žuljeva nas miluju, ljubavlju i darivanju nas uče dok ne krenu u susret  vječnom zagrljaju. 

 

Ljubav ta sol života, ne može nestati, ne može se potrošiti. Bog nam je podari da bi je ljudima poklanjali, život da nam ne obljutavi, da živimo u ljubavi.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Next Post

LAZAR PORED PUTA

‘Što ste učinili najmanjem od Moje braće, Meni ste učinili…’ (Matej 25:40) Sitin se prispodobe o siromaju koji je vapije za koricon kruva s stola […]

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: