TORCIDA I BENGALKE

GLAVA U BALUNU

 

Sve priče padaju u vodu kad račun dođe na naplatu, a doći će vrlo brzo. Koliko vrimena još triba  proć pa da šačica “nazovi navijača” prestane terorizirati sve ostale.
Do sada je priča zapinjala na ljubavi prema biloj boji pa se sve to uredno guralo pod tepih. Danas je popularna fraza ” Neka Institucije rade svoj posao” i neka rade samo ima jedan mali problem. Institucije ne rade svoj posao ni 5%.Sve se svodi na to zašto bi ja vadija kestenje iz vatre neka to rade oni koji dođu iza mene. Mi ćemo u svom mandatu plaćati kazne i pričati  i pisati romane o našoj Torcidi.
Torcida je kada gledamo vrime kroz koje je prošla od 50 tih pa do danas navijačka skupina o kojoj će se i napisati roman jer ima se tu o čemu pisati ali onaj dio (možda 5% navijača) koji radi strašne probleme nisu navijači bez obzira kako oni razmišljali.
Samo to im najprije moraju reći  prije svega uprava Hajduka i Torcida, ne kao momci koji vole Hajduka pa su eto došli drukat za Hajduka, nego im moraju reći kao Torcida navijačka skupina, kao institucija.
Mnogi biže od svega pričom nije to samo moj problem ima i drugi pa ništa ne čine. I ta stoji. Kompletni navijački puk koji dođe na utakmicu podržava takve pi….ije pod  firmom dobra je atmosfera.
Bengalke su super stvar izgleda fenomenalno. I to stoji. Postoji i dio priče di se provlači teza o tome kako se iskazuje bunt mladosti zbog neimanštine, nezaposlenja i puno drugi razloga. I to stoji.Moglo bi se toga još nać ali gospodo moja draga NIJE to razlog da šikanirate sve nas koji smo platili upad ,volimo Hajduka i došli smo navijat i  guštat u dobrom štimungu jer Torcida može i bez VAS napravit priču za roman.
Momci moji koja je to vrst ljubavi kad uporno nekom kradete novce iz takujina i kažete da ga volite ? VI imate veliki problema, a INSTITUCIJE bi u najmanju ruku tribale platiti iz svog džepa sve kazne koje ste do sada napravili jer nisu ništa poduzele da bi napravile reda i mira.
Samo da naglasim vrlo bitnu stavku u ciloj priči su kazne koje se broje u milijunima KUNA, a možda i EURA.


Svima  mora biti jasno da svak svoj dio posla mora odraditi ako mislimo biti dio civilizacije i igrati nogomet u Europi.


JA TE VOLIM HAJDUČE I NEDAM TE NIKOME
http://sportske.jutarnji.hr/u-hajduku-bijesni-na-piromane–ti-koji-su-palili-bengalke-neprijatelji-su-hajduka-/1402754/