U POČETKU BIJAŠE RIJEČ…

MISLI

Pišući, u početku pokoji tekst, priča se zakotrljala i više nije bilo moguće zaustaviti rijeku emocija koja je izlazila iz moje duše,  mog iskona.

Počinjem shvaćati, po reakcijama mnogih koji su me pratili, da ta riječ ima snagu, riječ kroz koju sam čitatelju podario sebe i svoju dušu, svoju tugu i suze, koje i danas  itekako peku kada niz moje lice poteku.

Počinjem polagano shvaćati snagu pisane riječi, bit i srž iz koje se rađaju velika djela. Ta riječ, koja je toliko snažna, rađa se i živi, ostavlja dubok trag u svakom tko je primi. Danas na žalost mnogi još uvijek nisu u stanju osjetiti snagu riječi, njenu moć koja ponekad djeluje kao tornado.

Pravo na pisanu riječ hrvatskom narodu je stoljećima osporavano, gaženo i zatirano u vremenima kada smo bili sluge u svom domu.                      

 Pitamo se, zašto??                                                                    

 Pa baš zato što je ta riječ bogatstvo koju ne može uništiti nikakva sila čelika, topova i granata . Pisana riječ je pečat jednog naroda. Zato sam siguran da sve naše bitke, krv, bol i suze nisu uzaludne. Mnogi su za to bogatstvo darovali svoju mladost  i život, a njihove obitelji bol i tugu.

Temelj hrvatske države i hrvatskog doma su tijela hrvatskih sinova i kćeriju poginulih u Domovinskom ratu, kako bi Hrvat danas slobodno mogao bilježiti povijest roda hrvatskog pisanom riječju, udariti Hrvatski pečat u svakom kutku Lijepe naše.

Na kraju bi mnogim poručio kako olako svojim riječima i djelima gaze po zemaljskom prahu hrvatskih mučenika, kojih će se generacije i generacije sjećati, djelima njihovim  ponositi. Rasipajući i uništavajući kulturna, prirodna i materijalna bogatstva hrvatskog naroda gaze po grobovima, temelju satkanom od tijela naše mrtve braće. Takvim postupcima jasno pokazuju koliko malo cijene hrvatski narod kojem su se na služenje zakleli.

Još jednom hvala našoj braći čija tijela počivaju u alejama tišine. Neka je vječno svjetlo nagrada za žrtvu kojom darivaše svoj hrvatski narod. Svjetlo vječnosti obasjavalo vam staze nebeske. Počivali u miru božjem!  Amen!

Srodno

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.