UNICEF – Čuvari djetinjsta

Klajo
Prilikom posjeta Muzeju realnosti koji je upriličen povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a u prostorima Muzeja iluzija zapitao sam se koliko je današnji čovjek spreman pogledati istinu u oči, samog sebe upitati dali sam ja  dobar čovjek, dali mogu nekom pomoći?  Nasuprot naše stvarnosti, na ulicama gdje se događa neviđena trka i gužva, ulaskom u prostorije muzeja dobijamo sasvim drugačiju sliku i dimenziju čovjeka i života koji se odvija dovoljno daleko od nas. Dovoljno daleko da bi bez grižnje savjesti mogli ispeglati i posljednju karticu  da bi nam “uspio” Božić. Božić je mnogima odavno izgubio smisao obiteljskog duženja, pomaganja ljudima u nevolji. Sve se svodi na lažnu svjetlost i bliješteća neonska svijetla, raspamećenu trku po centrima, kupovanju darova za koje se svake godine sve više i više izdvaja. Koliko potrošiti, dali su pokloni dovoljno skupi, to su problemi  koje danas ljudima  zadaju velike probleme i zbog kojih ne mogu uživati u Božiću već se u pravilu odmaraju od Božića.
Malim crnim dečkima i curama potrebno je tako malo. Oni ne traže poklone, ne zahtijevaju pomoć. Oni traže pravo na ŽIVOT. Njima samo MALO treba. Budi i ti čuvar njihova djetinjstva.

Čuvari djetinjstva su zajednica dobrih ljudi koji svojim redovitim donacijama pomažu UNICEF-u osigurati uvjete za uspješno ostvarivanje dječjih prava, njihovu zaštitu, zdravlje, jednakost i obrazovanje. Zahvaljujući njihovoj podršci UNICEF može provoditi važne aktivnosti za bolje životne uvjete djece, ali i u najbržem roku pružiti humanitarnu pomoć djeci u kriznim situacijama u Hrvatskoj i svijetu. Čuvari djetinjstva potvrđuju ideju da svako dijete ima pravo na zdravo, sigurno i bezbrižno djetinjstvo i iz dana u dan poboljšavaju realnost tisuća djece, osiguravajući im bolju budućnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Next Post

Hrvatsko blago - HKUD "PRIGOREC", Markuševec

Subscribe US Now

%d blogeri kao ovaj: