ZAKAJ VOLIM ZAGREB

ZAGREB U PRIČI
Jedna lijepa priča se “kotrlja” već treću sezonu trgovima, ulicama i parkovima grada Zagreba. Mnogi zaljubljenici u prekrasne gradske parkove i perivoje, zaljubljenici u fotografiju, svakodnevno pronalaze i “zapisuju”  trenutke i motive koje s ljubavlju poklanjaju gradu i narodu.
“Zakaj Volim Zagreb” je grupa kojoj je prije svega na prvom mjestu strast prema fotografiji kojom pokazuju svoj pogled na mnogobrojne ljepote grada s kojem živi u strastvenom zagrljaju.
Strast i ljubav koju iskazuju pogledom kroz objektiv,  prerasta okvire grupe na netu i poprima novu dimenziju. Ovog ljeta  se po treći put upriličila izložba najboljih radova. Otvorenje izložbe bilo je u prostorima Muzeja grada Zagreba, Opatička 20, povodom proslave Dana grada Zagreba koja samim postavom fotografija ukazuje na mnoštvo ljepota i kulturnog nasljeđa kojim se ponosimo i pokazujemo mnogobrojnim turistima koji posjećuju grad. U jednom trenutku na jednom mjestu,
posjetiocu se nudi fotografski putem  informacija o djelu znamenitosti i ljepote koju su u prilici vidjeti i doživjeti u Zagrebu.
 
Izložba fotografija je otvorena do 02. rujna 2017.  a ovim putem donosim mali pogle na cjelokupni postav i dio dojmova koji su posjetioci zapisali i ponjeli s izožbe.

 

 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
Posljedica ove priče su nova poznanstva i druženje zaljuljenika u fotografiju  “Pod starim krovovima” (kod Šnidaršića…) u Basaričekovoj, na mirnom Gornjem gradu, gdje se još osjeća duh onog nekadašnjeg Zagreba.

 

Mnogi nisu bili prisutni na druženju no bitno je da smo uhvatili ritam. Ljeto i godišnji odmori su pred nama pa ćemo malo pričekati na okupljanje u punom sastavu i nema sumlje da će druženje biti još ugodnije i zanimljivije.