Život piše humoreske

PJESME I HUMORESKE

Poštovani posjetitelji sve vas koji volite domaću rič iz pera gospođe Niveske Juraga – Kovačev obavještavam da je krenula u on – line vode i otvorila svoj kutak.

Život piše humoreske…a ponekad i poeziju…

http://niveska.simplesite.com/

 

Niveska Juraga-Kovačev rođena je 1963. godine u Sinju, rodno mjesto Grab. Spisateljica, pjesnikinja, glumica, redateljica, dramaturginja, slikarica, pjevačica u zboru, a ponajprije osoba koja se daruje i pomaže drugima. Svoj život je darovala djeci i umjetnosti.

 

 

Prvi san joj je bio postati učiteljica i san se ostvario. Svojom maštom oplemenjuje rad s djecom u osnovnoj školi u Trilju te uz sve turbulencije koje taj posao donosi s radošću im se predaje, a glavna nagrada joj je, zna i sama reći, dječji osmijeh. Objavila je nekoliko knjiga i zbirki pjesama za djecu pod recenzijom cijenjenog književnog kritičara prof.  Anatolija Kudrjavceva koji joj je pri prvom susretu rekao da su joj otvorena vrata hrvatske dječje književnosti. Uz priče, pjesme i igrokaze za djecu, potaknuta životnom svakodnevicom bavi se i pisanjem humoreski. U pet čitanki za niže razrede uvršteni su njezini uratci. Želja joj je ući u lektirne naslove. Smatra da je čovjek onoliko velik koliko je u sebi uspio sačuvati dijete.